Framkomlighet – parkeringsförbud
På förekommen anledning vill vi åter igen påminna om att det råder parkeringsförbud i hela området förutom på parkeringen. Det är ok att lasta i och ur bilen men sedan skall den parkeras på parkeringen. Hänvisa hantverkare till gästparkeringsplatserna.
Det är inte tillåtet att ställa sin bil uppe i området, på gräsmattan eller blockera gångvägarna. Detta ska respekteras för att underlätta framkomligheten för bl.a. utryckningsfordon eller annan nödvändig trafik. Tänk på att snöplogen måste komma fram för att kunna ploga. Man riskerar böter om man kör eller parkerar på kommunens gång- och cykelvägar runtom Timotejvägen.
Sopstationen
I november har vi utfört en förändring på grinden och dörren för att förbättra funktionen på dessa. Det finns 107 hushåll som använder den gemensamma sopstationen. Kärlen töms inte vid begränsad framkomlighet. Området inne i sopstationen ska vara skottat och sandat under vintern. Vi behöver allihop ta hand om sopstationen för att förekomma problem.
- Till exempel skotta extra om snön fallit på tömningsdag (torsdag) och övriga dagar. En sandlåda står direkt utanför sopstationen och snöskyffel finns i sopstationen. Ta bort snö från locken.
- Blöta matavfallspåsar fryser fast i kärlen vid minusgrader och då töms de inte. Vid minusgrader, använd dubbla kompostpåsar eller låt påsen frysa först i det egna förrådet (hink med lock). Man kan lägga in några papperspåsar från SEOM i botten av kärlen efter tömning.
- Är ett kärl nästan full, släng soporna i ett annat kärl. Hjälp till att rotera kärlen när de är fulla för bättre åtkomst till de tomma kärlen. Det är mycket viktigt att locket på sopkärlet kan stängas helt så råttor eller fåglar inte kan komma åt soporna.
- Bruna kärl är till matavfall och endast papperspåsar får läggas i, ej plastpåsar!
Gröna kärl är till brännbart restavfall dvs det övriga avfallet när man sorterat bort tidningar, kartonger, glas, konservburkar, plastförpackningar mm. Inga grovsopor! - Läs Seoms Vintertips för sophämtning | SEOM
Om radhusen – Snö på vinden – Postfack
Vi har uppdaterat informationen Om radhusen på hemsidan.
Läs gärna information om brevlådesamlingen och vad man gör vid problem eller förlust av nycklar.
Efter förra veckans oväder har några radhusägarna rapporterat in att snön kommit in på vinden. Det kan hända att snö blåser in på vinden då det finns luftspalt och genomföringar i taket. På vinden finns en ventilationsfläkt och vissa gavelradhus (1 per länga) har ett fiberskåp för längdens internet på vinden. Styrelsen rekommenderar därför att kolla vinden efter snöfall och torka upp snön som tagit sig in.
Tänk på brandsäkerheten
Mörkare årstider, advent, jul och andra högtider innebär ofta mys och fler tända ljus. Tänk därför på brandsäkerheten i hemmet. Ett tips är att se över om brandvarnaren fungerar och bytta batterier varje jul. Lämna aldrig ett rum med brinnande ljus.
Brandskyddsföreningen har goda råd om brandsäkerhet i hemmet, läs mer på www.brandskyddsforeningen.se/brandsakerhet-i-hemmet/
Allmän information om Ridhästens samfällighet
Ridhästens samfällighetsförening förvaltar parkeringsplatsen och garage, grönområden, lekplatser och gångvägar på Timotejvägen. För radhusens del ingår även förvaltning av radhusens tak och hängrännor, brevlådesamling, sopstation och undercentralen för fjärrvärme och vatten. Som fastighetsägare på Timotejvägen är du automatiskt medlem i föreningen. Kontakt med styrelsen tas via epost eller kontaktformulär på hemsidan. Var noga med att din e-postadress är korrekt, annars kommer styrelsens svar ej fram.
Styrelsen utgörs av boenden och uppdraget görs på fritiden. Styrelsemöte sker en gång i månaden (11 ggr/år) och då går styrelsen igenom inkommande frågor. Det kan därför dröja ett tag innan man får återkoppling från styrelsen.
Frågor som gäller bostadsrätterna i loftgångshusen hänvisas till Brf Hagens styrelse.
Med vänlig hälsning
Ridhästens styrelse